2 d’abril de 2013

Pa de pessic de pera i gingebre

Hola a tots,
Tornem a les coques! aquesta però és una mica diferent. Es tracta d'un pa de pessic esponjós però amb un regust final molt curiós que li dóna el gingebre.

El gingebre és una planta originària de la Índia de la que se n'utilitza l'arrel. A banda de l'ús culinari el gingebre s'utilitza molt com a remei medicinal. Si hi ha alguna embarassada que em llegeix i té nàusees que provi de fer-se una infusió o en prengui en pastilles, és magnífic pels marejos. També té efectes antiinflamatoris, per l'hipertensió, les úlceres....però sobretot, pel que l'utilitzem a casa és pels refredats! Quan us sentiu congestionats o xafats us feu una infusió de l'arrel, deixeu-la bullir 5 minuts perquè tregui bé la substància, hi afegiu una mica de mel i màgia!! això si, us adverteixo que té un gust....curiós. Hi ha a qui li apassiona i hi ha qui el detesta.

Però aquesta no és la recepta que us porto avui així que no m'enrotllo més i anem al gra.

Ingredients (per un motlle de 24cm Ø)

-250gr de farina
-180gr de sucre
-150ml d'oli d'oliva
-50ml de llet
-3 ous
-2 peres
-4 culleradetes de gingebre
-1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
-melmelada de préssec per pintar

Som-hi
Comencem preescalfant el forn a 180ºC. La recepta que jo vaig seguir deia només a baix i no li vaig fer cas i haig de dir que crec que hagués anat millor, així que 180 només a baix.

En un bol batem els ous amb el sucre fins que blanquegin.

Llavors hi afegim l'oli i la llet i ho remenem bé.


En el mateix bol tamisem la farina, el llevat i el gingebre incorporant-los a la barreja.


Posem en un motllo que haurem untat amb mantega. Un cop al motllo i afegim la pera tallada a làmines gruixudes.


Coem durant 30 minuts o fins que al punxar-la amb un punxó surti net.

Traiem del forn, deixem refredar una estona i desemmotllem.

Escalfem una mica de melmelada de préssec al microones vigilant que no es cremi. Amb un pinzell pintem la coca amb la melmelada i deixem que refredi.


Espero que us agradi aquest gust tant original i que si no el coneixeu li doneu una oportunitat al gingebre.

Bon profit!

6 comentaris:

  1. Uoooohhh... Així no es pot fer dieta!! ;)

    ResponElimina
  2. M'encanta la combinació, pera i gingebre, realment deliciós. L'haurem de tastar i de provar de fer!

    ResponElimina
  3. M'alegro que t'agradi Els Fruits saborosos, és una coca diferent!

    ResponElimina
  4. Ostres, em sembla una coca molt interessant ^^ T'ha quedat amb una pinta esplèndida i amb les propietats que has dit que té el gingebre (jo que sóc al·lèrgica als àcars i visc amb una congestió quasi permanent) no dubtaré en provar-ho!
    Molts petons ^^

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies Laia*, espero que provis de fer-la i t'agradi. I això del gingebre no és miraculós però ja veuràs que si te'n fas una infusió ho notaràs! Petons!!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly