31 de gener de 2013

Coca de pastanaga

Hola a tots,
Avui us porto una recepta molt sana, ideal per berenar!!

La pastanaga s'ha utilitzat en pastisseria dolça des de l'Edat Mitjana, ja que en aquesta època els endolcidors eren escassos i molt cars, mentre que la pastanaga, que conté més sucre que qualsevol altra verdura, era molt més fàcil de trobar. La popularitat del pastís de pastanaga va sorgir probablement al Regne Unit gràcies al racionament durant la Segona Guerra Mundial.
 

La coca de pastanaga es fa posant pastanaga ratllada a dins, que quan es cou s'estova i li dóna una textura densa i suau. Hi ha moltes maneres de fer-la però jo us en porto una de molt sana: amb farina integral i sucre morè. Podeu fer la recepta en un motlle de pastís com jo o també podeu fer uns cupcakes!

Ingredients (per una coca de 24cm)

- 270gr de farina integral
-13gr de llevat tipus Royal
-6gr de bicarbonat
-2,5gr de sal
-6gr de canyella
-4 ous
-180gr de sucre morè 
-200ml d'oli vegetal 
-2 o 3 pastanagues ratllades


Som-hi!
Abans de començar, veureu que les mides són estranyes. Això és perquè les receptes originals són americanes i ells utilitzen les mides tablespoon (cullera de sopa) i teaspoon (cullera de cafè). O sigui que perquè tingueu una referència una cullerada de cullera de sopa són uns 13gr i una de cafè uns 6gr.

Ara si, comencem preescalfant el forn a 175ºC. Llavors barregem els productes secs en un bol, és a dir, la farina tamisada (molt important perquè surti esponjós), el bicarbonat, el llevat, la canyella i la sal. Vigileu que la sal no toqui el llevat.


En un altre bol barregeu els líquis, o sigui, els ous, l'oli, el sucre.


Llavors fem un forat com si fos un volcà a la barreja seca i li afegim al mig la líquida. Anem removent integrant una barreja amb l'altre fins que estigui homogènia. 



Després ratllem la pastanaga i la afegim a la massa. Removem una mica. Si us ve de gust hi podeu afegir algun fruit sec com nous o avellanes, tot i que només amb pastanaga queda bonísima. Un truc per si no us voleu deixar el braç ratllant la pastanaga: la podeu posar a trossos a la picadora i la piqueu fina, fa el mateix efecte.



Ho posem en un motllo untat amb mantega o oli perquè no se'ns enganxi i ho posem al forn a 175ºC durant uns 30 minuts o fins que al punxar-hi un punxó surti net.



El deixem refredar i ja podem gaudir d'un pastís boníssim i molt esponjós.


Un detall de l'interior perquè veieu com d'esponjós queda:


Si voleu el pastís típic de pastanaga porta un frosting de formatge. Jo no li vaig fer perquè a casa el formatge no agrada però si el voleu fer, podeu veure com aquí.

Espero que el proveu de fer i que em digueu si us ha agradat.
Bon profit!


30 de gener de 2013

10.000 gràcies!

Avui un post molt especial només per donar-vos les gràcies per aquestes 10.000 visites al blog!!

Em sembla impossible que tantes persones hagueu visitat les meves receptes i el que encara em fa més feliç és saber que molts les heu provat de fer i us han sortit boníssimes.

Em fa molta il·lusió quan em contacteu i em dieu que heu triomfat, i més quan m'envieu una foto així que n'he fet un petit recull.



Moltíssimes gràcies a tots per seguir-me, us prometo que seguiré buscant receptes facilíssimes que us facin quedar d'allò més bé a la taula.

10.000 GRÀCIES!!!

4 de gener de 2013

Bricks amb ou i verdures al vapor

Hola a tots i bon any!!
Després de tants dies de menjars abundants i molts excessos us porto una recepta lleugera per començar aquest 2013.

La pasta brick és molt versàtil, tant serveix per dolços com per salats, i si la feu al forn en comptes de fregir-la, és molt sana i es fa molt ràpid.

Aquest que us porto és un exemple de farcit però hi podeu posar el que més us agradi, només cal que deixeu volar la imaginació.

Ingredients (12 bricks)
-12 làmines de pasta brick
-4 ous
-2 carbassons
-2 pastanagues
-sal, pebre i orenga
-1 rovell d'ou

Som-hi!
Posem un cassó amb aigua i una mica de sal al foc, on courem els 4 ous durant 10 minuts des que l'aigua bulli.
A banda tallem les verdures a daus petits i les coem al vapor. Jo les he fet amb la vaporera del Lékué al microones. Us en vaig parlar aquí.



Un cop tenim els ous durs i les verdures cuites les barregem en un bol i les salpebrem. Jo hi he afegit orenga, que li dóna un toc molt mediterrani.


Estenem la pasta brick. En el meu cas és quadrada però també n'hi ha de rodona. Posem el farcit en.una punta, doblem tres vegades i tanquem les puntes. Així ens queda de l'estil d'un rotllet de primavera. Si us agrada més d'una altra manera ho podeu fer diferent.




Pintem els farcellets amb el rovell d'ou i els posem al forn a 180°C durant 5 minuts, just perquè la pasta quedi cruixent ja que el farcit ja és cuit.
I llestos, podem decorar amb una mica d'orenga i sèsam. Això si, s'ha de menjar calent perquè sigui cruixent!



Espero que us agradi i que ho proveu de fer.

Bon profit!

Printfriendly