23 de gener de 2014

Cookies!!! (sense mantega)

Holaaaa
Fa uns dies vaig publicar una aberració de cookie en una tassa, que reconec que està boníssima, però això em va fer pensar que no havia publicat mai la recepta de les cookies originals, així que aquí la teniu!
Les cookies són galetes de xocolata típicament amaricanes i tenen una història molt curiosa que podeu llegir al web de Galletasychocolate. Només us destaco que la seva particularitat està en que els trossets de xocolata no es desfan sino que es maneten visibles i això les fa diferents a la resta de galetes.
Només un apunt sobre la meva receta: no l'he fet amb mantega, l'he fet amb oli de girasol, això fa que siguin molt menys greixoses i que siguin més indicades per exemple pels nens.

Ingredients
-75gr de sucre moreno
-75gr de sucre blanc
-75ml d'oli de girasol
-1 ou gran batut
-125gr de farina
-1 culleradeta de tè d'essència de vainilla
-1 culleradeta de tè de llevat químic (tipus Royal)
-1/2 culleradeta de tè de bicarbonat
-75gr de xocolata negra toscament trencada o xips de xocolata
-75gr de nous toscament trencades

Estris
-Bol
-Batedora
-Balança o vas medidor
-Morter
-Mà de morter
-Cullereta de postres
-Llengua pastissera
-Safata de forn
-Reixa de forn
-Capsa de llauna


Som-hi!
Barregem els dos sucres i l'oli.


Hi afegim l'ou i remenem de nou.


Hi afegim la farina i remenem per integrar bé.
Quan tinguem la massa lligada com a la foto hi afegim la xocolata (jo he utilitzat les xips de xocolata de Mercadona) i les nous picades.






Amb un cullereta agafem boletes de massa i les col·loquem a sobre de paper de forn en una safata. Amb la mateixa cullera les apretem una mica perquè quedin més planes.

Posem la safata al forn durant uns 15 minuts o fins que tinguin les vores una mica torrades. Penseu que un cop fora del forn s'endureixen.


Les traiem del forn i les deixem refredar sobre una reixa.


I llestos, ja podeu gaudir d'aquestes delicioses galetes. A mi m'agraden una mica tèbies...
Per tal que us durin uns quants dies les podeu guardar en un pot hermètic, de llauna per exemple.


Bon profit!

3 comentaris:

  1. Ohh m'encanten les cookies! i si a més estan fetes sense mantega molt millor! m'emporto la recepta per provar-les! ;-)

    ResponElimina
  2. Hola,
    dius que no porta mantega.. hi dius
    "Hi afegim primer la mantega i després la farina, per aquest ordre."
    M'he perdut¡¡¡
    Endavant, Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ups! mea culpa, ja està arreglat, no se en què pensava....jajajaja

      Elimina

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly