7 de novembre de 2014

Castanyes al microones i una sorpresa!

Hola a tots,
Avui estic molt contenta perquè aquesta recepta ve acompanyada d'una sorpresa: la nova imatge del blog. Tot i que encara falten detalls per pulir, crec que el canvi ha valgut la pena i reflexa molt millor el que pretenc transmetre amb aquesta pàgina: un petit racó de pau, on esbargir-se i descobrir noves receptes fàcils. Us agrada? Vull donar les gràcies a Personalización de blogs per la feina i la bona entesa, m'ho han posat molt fàcil.

La recepta d'avui és taaaant senzilla que quasi no cal recepta però no per això deixa de ser interessant. Per a mi, m'ha suposat un canvi a l'hora de menjar castanyes. 

És evident que com les torrades al foc amb una torradora no hi ha res. A més, la litúrgia de seure tots al voltant del foc, sentir com els catanyes peten...això no té preu! però és evident que cada vegada és més difícil torra-les: vivim en pisos i no tenim ni el lloc ni les condicions per fer-ho, per tant aquesta recepta us vindrà de perles! I només tardareu tres minuts a preparar-la, us explico com!






Ingredients
-12 castanyes
-un grapadet de sal gruixuda (opcional)


Som-hi!
Comencem fent un tall horitzontal amb un ganivet a la panxa de la castanya. Si ho feu per la banda boteruda us serà més fàcil que s'aguantin planes al recipient.


Un cop tallades les col·loquem en un recipient apte per a microones que tingui tapa per mantenir el vapor a dins (que és el que les courà). Jo he utilitzat l'estoig de vapor de Lékué que va fantàstic per coure-les.


Les fem al microones uns 2:30 minuts depenent de la potència del vostre microones. Aquesta part és la més delicada. Val més que la primera vegada us quedeu curts de temps i l'hagueu d'ampliar que no passar-vos per massa. Els 2:30 minuts serien per un microones de 800wats que sol ser l'estàndard. El temps que us indico és per 12 castanyes, si canvieu la quantitat haureu de variar el temps, per exemple si en feu sis, solen ser uns 2 minuts.

I aquí va un consell: és molt interessant conèixer la potència del nostre microones ja que existeixen un munt de receptes per utilitzar-lo però sempre ens trobarem amb el tema del temps. Al forn dos minuts es poden notar o no, però en un microones ve de 30 segons...

Un cop cuites les catanyes, obrim l'estoig de vapor o el recipient tenint cura de no cremar-nos perquè veureu que sortirà una gran quantitat de vapor molt calent. Aquí és el moment d'afegir-hi la sal si les voleu salades, és totalment opcional i en la meva opinió no els hi cal, però això va a gustos.

Quan ja no cremin les apretem i veureu que la pela es separa increïblement bé, de fet és la manera de coure-les on crec que la pela es separa més fàcilment.


Llavors les peleu i llestos! Ja podeu gaudir de les castanyes sense haver fet gens de merder i sense que els dits us quedin negres.


(veieu que ben pelades queden?)

Això si, us aviso: des que he descobert aquest mètode no paro de menjar castanyes a totes hores i són indigestes!!! jajajaja així que si us torneu bojos per les castanyes com jo, la millor precaució és no comprar-ne una bossa per tenir-les a casa perquè no us enpodreu resistir, us prometo! Llavors no em digueu que no us he avisat!!

Espero que m'expliqueu si heu provat de coure-les així i si us ha funcionat.

Bon profit!

3 comentaris:

  1. Doncs si Eva! Ràpid, fàcil i bones!! Aquesta novembre hem menjat més castanyes que mai amb aquest sistema!!
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé! Me n'alegro moltíssim. Ja us vaig avisar que era un perill jajajajaja jo també he menjat més castanyes que mai!

      Elimina
  2. NO VUI QUE HEM SURTI MES QUE DESI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly