19 de desembre de 2014

Roques de xocolata negra amb xips i de xocolata blanca amb fruits secs


Hola!
Què us va semblar la sorpresa que us havia preparat? És xula la panera oi? Moltes gràcies a tots els que heu participat.

Avui us porto una recepta per portar la contrària, a tot arreu veig receptes de turrons, de xocolata, amb fruits secs, amb arròs, d'ametlla,... i jo que sempre vaig al revés del món he pensat: doncs jo torrons no! jo us proposo roques de xocolata.
Ja tenia prevista fer aquesta recepta fa dies però aquesta setmana al programa de Canal Cocina "chocolateando" que us recomano moltíssim vaig veure la idea de les de xips així que us en presentaré dues versions: una de tradicional i una de moderna.
Ja veureu com lluiran a la taula aquests dies de festa, i quan descobreixin que són roques salades us posareu a tothom a la butxaca!




Ingredients

Per les roques negres:
-250gr de xocolata negra
-150gr de patates xips
-10gr d'oli 
-sal en escames o maldon

Per les roques blanques:
-250gr de xocolata blanca
-100gr de fruits secs

Som-hi!
Començarem trossejant les xocolates per desfer-les al microones. 


Heu d'anar alerta de que no se us cremi la xocolata. La millor manera és anar-ho fent de 20 segons en 20 segons i remenant entremig. Quan veieu que us queden només alguns trossos per desfer la traieu i l'acabeu de remenar. Amb la calor residual se us acabarà de fondre i no hi haurà perill de que se us cremi.

Un cop fosa la xocolata l'hem de deixar que quedi tèbia. La temperatura ideal de la negra és entre 28 i 32ºC i la blanca entre 26 i 28ºC. Us ho explico per si teniu termòmetre de cuina. Si no en teniu ho haureu de fer més a ull, la sensació és de que ja està quasi freda però encara es nota un pèl d'escalfor. No se si m'explico perquè les sensacions són sempre difícils d'explicar.

Un cop tèbia, a la xocolata blanca ja hi podem afegir els fruits secs jo he barrejat nous i avellanes, però podeu fer servir els que més us agradin. Abans d'afegir-los a la xocolata piqueu-los una mica.


Remenem bé perquè quedin ben integrats i amb dues culleres o una cullera de gelats anem posant pilonets en una safata amb paper de forn.


Per acabar jo les he decorat amb un polsim de festuc, si voleu hi podeu posar alguna cosa que doni color o simplement deixar-les tal qual.


D'altra banda, posem les patates xips en una bossa de congelar i les aixafem fins que quedin a trossets petits.
Les posem en un bol i hi afegim el raig d'oli. 


Llavors hi posem dues cullerades de xocolata i barregem. Finalment hi afegim al resta i acabem de remenar bé.
Repetim el mateix procediment que amb les roques blanques i per decorar hi posem unes escames de sal.


Deixem refredar 10 minuts a la nevera perquè agafin consistència i llestos. Ja podeu gaudir d'aquestes fantàstiques roques de xocolata.


Espero que us agradi la recepta i que us faci servei per aquestes festes.

I recordeu, teniu temps de participar a la panera fins el dia 24 a les 23:59. 
Sort a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly