3 de gener de 2015

Tortell de Reis

Bon any nou!
Falten pocs dies perquè ens visitin els Reis Mags i com és tradició els esperarem amb un bon Tortell de Reis. Aquest any us animo a fer-lo vosaltres mateixos amb una recepta més fàcil que la resta de receptes que he provat abans, ja que l'amassat es fa en un recipient, i només traiem la massa un cop no s'enganxa a les mans. Voleu saber com?




Ingredients:

-450gr de farina de força
-100ml de llet
-75gr de mantega
-2 ous
-35ml de suc de taronja
-la pela ratllada de mitja taronja
-100gr de sucre
-1 raig de mel
-1 sobre de llevat liofilitzat
-16ml d'aigua de taronger

Per adornar: fruita confitada o ametlles a làmines

Som-hi!
Comencem barrejant en un bol la llet, l'aigua de taronger, el suc de taronja, els ous ja batuts, el raig de mel, el sucre, la pela ratllada i la mantega que haurem desfet previament al microones.


Barregem perquè s'integrin tots els ingredients.
Llavors hi afegim la farina i el llevat i barregem amb una espàtula o llengua de pastisseria.


Deixem reposar dues hores i mitja a temperatura ambient. Un bon lloc sol ser dins del forn apagat.


Un cop ha reposat la massa la volquem sobre una superfície de treball enfarinada. Vigileu l'excés de farina ja que si la massa ens absorbeix la farina del taulell quedarà massa seca.


Treballem amb les mans donant forma de bola fins que la massa sigui fina i elàstica.


Posem paper de forn sobre la safata de forn.

Amb les mans anem fent un forat central a la bola de manera que es vagi convertint en una anella. Us ajudarà tenir les mans untades d'oli perquè no se us enganxi. El forat central ha de ser gran, veieu la imtage? si el feu massa petit quan llevi se us ajuntarà i despareixerà.


Emboliquem la fava i la figureta amb paper d'alumini i els amaguem en dos punts del tortell per la banda de sota. Feu un foradet, hi fiqueu la figureta i pessigueu la massa, tot amb molta cura.

Pintem la superfície del tortell amb ou batut i decorem amb el que hagueu triat: fruita confitada, ametlles laminades, ametlles en granet...


Deixem reposar unes 3 o 4 hores. Jo el faig el dia 5 al vespre i el deixo reposar tota la nit. Així quan ens aixequem al matí només l'hem d'enfornar i degustar.

Per coure'l preescalfem el forn a 180ºC i el coem durant uns 20 minuts fins que la superfície estigui daurada.



I llestos, veureu quina olor i quin plaer degustar-lo!

I ja que els Reis porten regals jo us en porto un, podeu imprimir aquesta imatge de sota, enrotllar-la i posar-li un llaç i us servirà per acompanyar el tortell de Reis. Semblarà ben bé que sigui un tortell de pastisseria!









2 comentaris:

  1. Maria Dolors Izquierdo14 de gener de 2017 a les 14:01

    Ho provaré, però sense gluten. Cada any em trobo que he de fer quilòmetres per trobar-ne un sense gluten. Però tinc una pregunta: no hi poses massapà?
    X cert, felicitats pel teu blog. És molt il·lustratiu, és amè i ho expliques tot de meravella!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria Dolors, moltes gràcies per visitar el blog! si et ve de gust des de fa un any tinc un canal de youtube que es diu Evacuinera també.
      Pel que fa al massapà si que n'hi poso ara, la recepta és de fa uns anyets i llavors no n'hi posava mai però m'he anat aficionant al dolç durant aquest temps ;-)

      Elimina

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly