29 de març de 2012

Dijous paella...light!

És típic dels dijous servir paella i jo m'hi sumo avui us passant-vos una recepta d'una versió de paella una mica especial, en podríem dir light.
No se si sabeu perquè és el dijous el dia que es serveix paella. Es veu que el dijous era el dia que les minyones tenien festa. I com que les mestresses no volien (o no sabien) cuinar sortien a dinar fora. Per això els restaurants s'esforçaven a oferir un plat cridaner, bo i tradicional amb l'objectiu de captar a aquesta clientela adinerada per la resta de la setmana...sigui cert o no avui cuinem paella!

Ingredients (per 2 persones) 45'

-2 carbassons grans (o la verdura que us agradi)
-250gr de carn picada de gall dindi
-4 alls
-pimentó vermell
-100gr d'arròs per persona
-1l de brou de pollastre o verdures

Som-hi!
Mentre preparem els ingredients posem el brou a bullir. També val fer bullir aigua amb una pastilla de brou preparat o utilitzar un brou ja preparat (el meu cas).


En una cassola fregim els alls en oli abundant perquè no s'enganxin.

Un cop rossos hi afegim els carbassons tallats a trossets.

Quan estigui cuit i afegim la carn picada i la fregim fins que quedi cuita.
 Un cop estigui tot ros hi afegim l'arròs i el rossegem fins que agafi un color daurat. Vigileu que no s'enganxi, s'ha de remenar sovint. Ho condimentem amb el pimentó vermell.

Quan l'arròs ja està llest hi afegim el brou. S'aconsellen dues parts i mitja d'aigua per una d'arròs però a mesura d'anar provant trobareu la vostra mida exacta.

Deixeu coure la paella a foc fort bullint deu minuts i llavors baixeu el foc i deixeu-lo uns 20 minuts.
S'aconsella no remenar l'arròs però heu de vigilar que no se us enganxi. Jo si que el remeno un parell de vegades.
Aquesta recepta és ideal per entre setmana perquè amb 45 minuts la tindreu feta i no és gens pesada.

Bon profit!

2 comentaris:

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly