26 d’abril de 2012

Falafel amb salsa de iogurt

Avui us porto un plat molt divertit de fer i que és perfecte per oferir als vostres convidats ja que és ideal per picar.
El falafel o faláfel és una croqueta de cigró típica de la cuina àrab. La seva història es remunta a temps bíblics. Tradicionalment es serveix amb salsa de iogurt o de tahina, però també a dins d'un pa de pita o com a entrant.

Ingredients (20 falafels aprox.)


-300gr cigrons crus (els de pot no valen!)
-1 ceba
-2 grans d'all
-1 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
-2 cullerades de julivert fresc
-1 cullerada de coriandre fresc
-2 culleradetes de comí molt
-oli d'oliva
-sal
-pebre negre

Per la salsa:
-1 iogurt natural
-1 gra d'all
-suc de llimona
-oli d'oliva
-menta seca
-sal
-pebre negre

Som-hi!
El primer que hem de fer és posar els cigrons en remull 24h abans.
Un cop estovats els piquem en cru amb un robot de cuina fins que en quedi una pasta no molt xafada però a la que no se li trobin els trossos de cigrons.



A banda piquem també en el robot la ceba, l'all, el llevat, el julivert, el coriandre, el comí, l'oli la sal i el pebre.


Aquesta pasta la incorporem als cigrons i ho barregem.



Tapem la massa amb un drap i la deixem a la nevera una hora perquè llevi una mica.



Mentre la massa lleva preparem la salsa:
En un bol hi posem el iogurt,  l'all picat, una mica de suc de llimona, la menta fresca picada petita (o menta seca de pot), sal i pebre i ho barregem amb una cullera. Cal provar-ho per rectificar-ho al gust.



Un cop passada l'hora ja ens podem posar a fer boletes.
Agafem massa de cigrons amb la mà i l'apretem una mica per treure l'excés d'aigua.



Quan tinguem tots els falafels fets el fregim en un cassó amb oli abundant molt calent perquè es segellin bé.


Gireu-los quan estiguin rossos de sota i així us quedaran uniformes.
I llestos!

Es serveixen tebis acompanyats de la salsa, boníssims!!!



Un consell: si no voleu que les mans us facin olor a espècies durant tres dies (i no us enganyo!) poseu-vos un guants de làtex quan feu les boletes.

Espero que gaudiu de la recepta i que la tasteu ben aviat.
Bon profit!

6 comentaris:

  1. Boníssims, excel.lents, sublíms... Animo a fer-los perqué quedareu molt bé!

    ResponElimina
  2. Buenas guapísima!
    Felicidades por tu blog. Me encanta.
    He intentado hacer esta receta pero cuando los puse a freír se me deshicieron. Ahora tengo la pasta hecha pero no se como solucionar el problema. ¿Algún consejo?
    A ver si me animo hacer la pan de leche que parece muy sencillo y los muffins de fresa.

    Un besazo :)

    ResponElimina
  3. Hola guapa,
    Me alegro de que te guste el blog!
    En cuanto al problema con los falafel hay dos posibilidades: que te hayan quedado demasiado líquidos o demasiado secos.
    Si son demasiado líquidos prueba a añadir un poco de harina y sobretodo apriétalos bien en la mano antes de echarlos a la sartén.
    Si son demasiado secos: prueba a añadir un poco de agua a la masa.
    Por último siempre puedes comprar harina de garbanzo ( o harina normal en su defecto) y pasar las bolitas por la harina antes de echarlas a la sartén, como si fuera un rebozado.
    Ya me contarás si se ha solucionado y si has probado las otras recetas.
    besos,

    ResponElimina
  4. Muchísimas gracias por el consejo. Creo que es más el problema de que me han quedado demasiado líquidos. Ahora mismo me pongo, ya te contaré qué tal :)

    Un besazo guapísima!!

    ResponElimina
  5. Han quedat bonísssims :D moltes gràcies pel consell de la farina, l'he necessitat!! La meva propera serà el guisat de gall dindi amb vinagre de mòdena ^^ Ja comentaré :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé, me n'alegro molt! ja m'explicaràs com queda el guisat ;-)

      Elimina

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly