10 de maig de 2012

Bricks de tonyina (recepta tunisiana)

Hola a tots!
Avui us porto una recepta fàcil que us pot salvar un dinar o un sopar ja que amb un parell de bricks per persona i una amanida quedareu com uns senyors!
Els bricks són tradicionals de Tunisia i s'assemblen una mica als börek turcs. Es tracta d'un farciment que s'embolcalla o bé de pasta filo o bé de pasta malsouka.
Sovint es fan de tonyina o de gambes i el que no hi falta gairebé mai és un ou al mig.

Ingredients (6 bricks)
-1 patata
-2 llaunes de tonyina
-mitja ceba
-julivert picat
-6 ous
-pasta filo o malsouqua
-Tàperes (jo no en tenia i no en vaig posar)

Som-hi!

El primer que hem de fer és posar la patata a bullir.

Mentrestant preparem el farciment. En un bol hi posem la tonyina, la ceba picada, el julivert picat i la patata aixafada quan ja estigui bullida. Ho xafem tot junt i hi posem sal i pebre al gust. Hi posem les tàperes si és el vostre cas.


Llavors preparem la massa. Hem de separar-ne una làmina (vigileu que són molt i molt fines i es trenquen) i plegar-la de manera que quedi quadrada, com a la foto.


Jo he utilitzat la massa autèntica, la malsouka, portada de Tunísia, però ho podeu fer amb pasta filo que trobareu al supermercat. Us deixo una foto del paquet per si us fa gràcia de veure-la. A Tunísia és molt comú i es troba a totes les botigues. Un paquet de 12 làmines val 50 cèntims!!


Després de l'anècdota seguim amb les làmines, un cop plegades hi posem dues cullerades de la barreja a la cantonada de dalt dreta i fent una mica de forat al mig hi posem l'ou, traient-ne l'excés de clara.


Ara ja els podem tancar i posar-los a fregir en oli ben calent. Amb una cullera anem tirant oli per sobre perquè es coguin també per la banda de dalt.



Un truc: quan els poseu a la paella marqueu les vores amb la cullera, d'aquesta manera no se us obriran.
Deixeu-los sobre paper absorbent per treure l'excés d'oli.
I llestos! Ja podreu gaudir d'uns bricks boníssims i molt fàcils de fer.


Espero que proveu la recepta i em digueu com us han quedat.

Bon profit!

2 comentaris:

  1. Hola a tots¡¡
    Hi fet aquest briks, realment son bonissins i molt sencills de fer.Es una recepta hipercalòrica,però per fer-los de tant en tant no passa res.Un cop possats dintre de la paella es mes sencills donar-li la volta amb molta cura que no pas remollar-lo amb l'oli bullint.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      Si vols que la recepta sigui més sana pots coure els bricks al forn, així no necessites fregir-los amb l'oli.
      Gràcies per visitar el blog!

      Elimina

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly