Avui us porto una recepta refrescant i fàcil de fer, un postre molt gustós i diferent.
El flam de taronja no és tant pesat com el flam tradicional i agrada molt a petits i a grans.
Ingredients (6 flams aprox.)
-3 taronges de suc grosses
-4 ous
-200gr de sucre
-Caramel líquid (o 50gr de sucre per preparar-lo)
Som-hi!
Comencem ratllant la pela de la taronja i fent-ne alguna tira per després decorar.
Exprimim les tres taronges, n'hem d'obtenir 2 vasos de suc (400 ml). El passem per un colador per eliminar possibles granes.
Batem els ous en un bol i hi afegim 150gr de sucre i el sucre de taronja fins obtenir una barreja homogènia. Llavors hi afegim la ratlladura i barregem bé.
Per fer el caramel:
Escalfem un cassó els 50gr de sucre amb una cullerada de d'aigua i no deixem de remenar fins que ens quedi un caramel dens i ros. Fer caramel no és fàcil i cal molta paciència, sobretot les primeres vegades. Per això, si ho veieu molt complicat podeu utilitzar caramel líquid, que es compra a qualsevol supermercat.
El posem al cul dels motllos en flameres individuals repartint bé perquè quedi el cul ben cobert i llavors hi afegim la barreja del ou i el suc. Jo vaig omplir només 5 flameres perquè són molt grans. En flameres individuals normals us en sortiran unes 7 o 8 potser.
Posem les flameres en una safata que tingui dos dits d'aigua al cul i ho posem al forn a 160ºC. D'aquesta manera ho courem al bany maria.
Per decorar bullim les tires de pela amb 75ml d'aigua i el sucre restant a foc lent durant 8 minuts. Les escorrem i les deixem refredar.
Deixem refredar els flams mínim una hora, llavors els desemmotllem i els decorem amb la tira de pela ensucrada. Aquesta imatge no és dels meus flams perquè malauradament em vaig oblidar de fer la foto i quan hi vaig pensar ja havien volat!! és que són boníssims...
Bon profit!
P.D. Aquesta recepta com moltes d'altres de les que preparo a Evacuinera surten de la factoria Arguiñano. En aquest cas us volia recomanar la revista suplement de Lecturas, Cocina Fácil. Val 1,50€ i hi ha un munt de receptes, sempre molt fàcils de fer, com la filosofia que té aquest blog. A més sempre combina receptes de primers, segons i postres...així que crec que és una bona inversió!
Hola Eva,
ResponEliminaavui he probat de fer el flam de taronja, en aquets moments esta al forn al bany maria, no se pas com quedara.. merci per la recepta.
Ester
Hola Ester, com han quedat? Eren bons? Gràcies a tu per visitar el blog!!!
ResponEliminaQuan temps ha d'estar al bany maria ?
ResponElimina