2 de maig de 2012

Muffins de maduixa

Hola a tots!
Avui us deixo una recepta per llepar-se els dits ara que encara és temporada de maduixes i es poden trobar bé de preu i boníssimes.
Es tracta d'uns muffins de maduixa, o pels de tota la vida: magdalenes de maduixa!
Són molt esponjoses i les converteix en excel·lents el fet d'anar-te trobant els trossets de maduixa natural mentre te les menges. Són ideals per esmorzar o berenar i molt sanes per donar als nens.

Ingredients (12 muffins aprox.)


-250 gr. de maduixes
-250 gr. de sucre (50 són per macerar les maduixes)

-2 ous
-250 gr. de farina
-100 gr. de mantega
-200 ml. de llet
-15 gr. de llevat químic (tipus Royal)
-1/2 culleradeta de vainilla ensucrada
-1/2 culleradeta de canyella
-Un pessic de sal



Som-hi!

Comencem posant a macerar les maduixes tallades a trossets petits en un bol amb els 50gr. de sucre durant mitja hora. Us recomano que feu els trossets més petits que els de la foto, perquè les primeres vegades costa una mica trobar el punt de cocció al forn i si els trossos són grans encara és més dificultós.



Mentrestant en un bol barregem la mantega, la llet i els ous amb una batedora de ma. Si la mantega és tèbia us serà molt més fàcil.





En un altre bol barregem els ingredients secs: la farina, el sucre, el llevat, la vainilla ensucrada, la canyella i la sal. Consell: si les feu amb sucre moreno queden més gustoses.



Un cop barrejat hi anem afegint poc a poc la barreja líquida del primer bol. Jo normalment no li acabo de posar tota perquè no quedi massa líquida. Si això passés s'hauria d'arreglar afegint-hi farina.

Llavors hi afegim els trossos de maduixa macerats sense remenar gaire perquè no perdi esponjositat.




Ara ja podem anar posant la massa als motlles. S'han d'omplir fins a una tercera part.



Un consell: no utilitzeu papers de magdalena, la massa és consistent i més amb el pes de les maduixes, per tant si utilitzeu papers de magdalena se us badaran i es vessarà la massa. A mi em van molt bé els motlles de flam metàl·lics de tota la vida, o també podeu utilitzar motlles de silicona si en teniu.
I cap al forn! els deixarem uns 25 minuts a 190ºC. Podeu saber si estan cuits punxant-los amb un punxó de fusta, si surt net ja estan cuits. Si voleu podeu tirar sucre mòlt per sobre per decorar.





Un cop fora del forn deixeu-los refredar una estona i llavors desemmotlleu-los.


 

Ja veureu quina oloreta us farà tota la casa....
Espero que proveu la recepta i que em dieu com us han sortit.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly