19 de juliol de 2012

Badocs arrebossats

Hola a tots!
Avui us porto una recepta curiosa. No és curiosa pel procediment d'elaborar-la sinó per l'ingredient principal: els badocs.


Pels que no els conegueu els badocs són les flors del carbassó. El seu nom és molt poètic: es diuen així perquè a primera hora del matí es baden amb molta tendresa per culpa de la rosada, d'aquí el nom de badoc.

S'han de collir d'hora i es conserven uns dies a la nevera sense problema. Si teniu plantes de carbassó que sapigueu que com més flors arranqueu més flors us sotiran.
Jo en gaudeixo gràcies als meus sogres que me'ls porten de Besalú. També en trobareu al mercat i en algunes botigues de fruites i verdures, els que correu per Barcelona en trobareu a la boqueria.

Ingredients:
-badocs o flors de carbassó
-1 o 2 ous (depenent de la quantitat de badocs)
-aigua
-farina
-oli d'oliva
-sal

Som-hi!
El primer pas és netejar-los. Cal treure el cor de la flor, allà on hi ha els pistils, i deixar només els pètals.


Els passem una mica d'aigua per treure el fang o els bitxos.


D'altra banda preparem una barreja amb l'ou, la farina i l'aigua.


La quantitat de massa per l'arrebossat dependrà de la quantitat de badocs que vulgueu arrebossar. Penseu que si se us acaba en podeu preparar més, així que no patiu. Les proporcions dels tres ingredients dependran del vostre gust però us recomano posar-hi la quantitat de farina i aigua per tal que us quedi una massa de la textura d'una crema de verdures.

Suquem els badocs a la barreja i els fregim en una paella en abundant oli d'oliva.




I llestos! una recepta molt i molt senzilla però exquisida.


Us recomano que els feu just abans de menjar-los perquè l'arrebossat es panseix. Tot i que a casa si en queden d'un dia per l'altre us asseguro que volen!!!
Bon profit!

2 comentaris:

  1. No sabia pas que eren els badocs (comestibles; de badocs humans el món n'està ple). He mirat l'Alcover-Moll i diu que els badocs són les flors de carabassera a La Jonquera, Olot, Palamós, Llofriu, Gandesa i el Maestrat, mentre que al Penedès, Valls, Reus, Carlet, Montbrió del Camp, Menorca és la flor del magraner :)

    ResponSuprimeix
  2. Ostres Xavier que interessant...que curiós que a les dues zones vulguin dir coses tant diferents.
    M
    De tota manera m'alegro que no sapiguessis que eren els badocs perquè això vol dir que a part de receptes fàcils també us descobreixo coses noves! ;-)
    Gràcies per llegir-me!

    ResponSuprimeix

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly