Avui us porto una recepta per tots aquells que no podeu consumir lactosa ni proteïna de vaca.
Per causes personals acabo de submergir-me en l'horrorós món de les al·lèrgies alimentàries i se que és molt complicat trobar aliments que no portin cap derivat de la lactosa, així que aquesta recepta us la dedico! Unes meravelloses magdalenes, suaus i molt flonges, que us encantaran.
Ingredients: (20 magdalenes aprox)
-200gr de sucre
-200gr de farina
-4 ous
-14 cullerades d'oli
-2 cullerades petites de llevat químic (tipus Royal)
-1 cullerada petita de bicarbonat
-pell de taronja o llimona
Som-hi!
Preescalfem el forn a 180ºC a dalt i a baix.
Comencem batent els ous amb el sucre fins que quedi ben amorós.
Llavors hi afegim l'oli i continuem batent per integrar-lo bé.
A banda barregem la farina, el llevat i el bicarbonat. Ho afegim a la barreja anterior tamissant per tal que les magdalenes quedin ben flonges.
Finalment hi afegim la pell de la taronja o la llimona i si voleu una mica d'aigua de taronger i vainilla ensucrada. O el que us agradi per donar gust.
Posem una mica d'oli al motllos perquè no s'enganxi la massa. Compte! no feu servir mantega ja que estem fent una recepta sense lactosa!
Omplim els motllos fins a 3/4 parts. Ompliu-los una mica menys de com es veu a la foto perquè aquesta recepta creix força.
Ho enfornem a 180ºC durant 20 minuts només a baix. No deixeu que quedin molt daurades perquè llavors us quedaran resseques.
I llestos! ja veureu que són unes magdalenes molt flonges i suaus. Ideals per acompanyar amb un trosset de xocolata. Això si, xocolata pura perquè no faci mal als intolerants a la lactosa!
Bon profit!
Guapísima, ¿el bicarbonato se puede substituir con otro alimento? ¡Gracias!
ResponEliminaEl bicarbonato lo que hace es gasificar, con lo que le da esponjosidad, pero puedes no ponerlo y te saldrán igual de ricas. Aunque te recomiendo que cuando vayas al súper compres un bote porque es baratito, aguanta mucho tiempo, sirve hasta para limpiar y además te servirá para digestiones pesadas ;-)
ResponEliminaM'ha anat molt bé la recepta perquè justament buscava com fer magdalenes sense lactosa. A més, jo hi he posat sucre de canya i en lloc de la pell de taronja una mica de cacau. Ara les he tret del forn i l'aspecte és fantàstic! Aviam quan les tastem!
ResponEliminaNina
Que bé Nina, me n'alegro molt. Espero que siguin boníssimes!
Elimina