2 de novembre de 2012

Tempura de verdures

Hola a tots!
Avui us porto una recepta ben senzilla!!!
La témpura (tal com es pronunciaria si llegíssim del japonès) és una farina que s'utilitza sobretot en la cuina japonesa per fregir verdures i marisc.
La original sol sucar-se en una salsa (Tentsuyu) feta a base de brou, salsa de soja i sake dolç al que se li afegeix ratlladura de gingebre, ratlladura de rave i espècies.
Com a curiositat explicar-vos que una de les teories de l'origen de la témpura es que vindria de Portugal, a través dels jesuïtes portuguesos que van anar a Nagasaki. De fet a Portugal tenen un plat que es diu Peixinhos da horta que és sospitosament semblant.

Sigui com sigui la témpura es molt fàcil de fer i ens soluciona un àpat si l'acompanyem d'una carn o d'un peix.

Ingredients

-1 albergínia
-1 pebrot verd
-1 pebrot vermell
-2 pastanagues
-110gr de farina de tempura
-150cc d'aigua freda (de la nevera)

Som-hi!

Comencem tallant les verdures a bastonets. Si us agrada més a trossos petits també es pot fer, però a bastonets us quedarà igual que la que serveixen al restaurant japonès.
Jo he triat aquestes verdures però en podeu fer d'altres, el que és important pels japonesos és que la témpura tingui varietat cromàtica, així que barregeu colors, us quedarà molt més vistosa.


Llavors barregem la farina de témpura amb aigua ben freda en la proporció que ens indiqui la marca que haguem triat. Jo utilitzo la de Mercadona i aquesta dóna com a proporció 110gr de farina per 150cc d'aigua.


Si voleu, comenceu fent la barreja d'una proporció (110gr-150cc) i si us falta massa en torneu a fer més, d'aquesta manera us assegureu de no malgastar la farina.

En una paella posem oli abundant i l'escalfem ben calent però sempre vigilant que no se'ns cremi. Ho sabreu de seguida per l'olor que desprèn.

Un cop l'oli sigui calent suquem les verdures a la témpura i les posem a fregir. Es fan ràpid, amb un parell de minuts n'hi ha prou, gireu-les perquè es facin per totes bandes.


Una bona opció perquè quedin ben fregides és coure-les a la fregidora. No se si ho sabíeu, però encara que us sembli curiós, és molt més sa fregir en una fregidora que en poc oli a la paella, ja que els aliments a la fregidora al estar "rodejats" d'oli queden segellats de seguida i no s'empapen per dins de l'oli, mentre que a la paella, al no quedar tant ben recoberts xupen l'oli i s'han de deixar més estona en paper absorvent.

Un cop dauradeta, però no massa perquè no quedi resseca, traiem la verdura de la paella i la deixem una estona al paper absorvent perquè perdi l'oli.


I llestos, ja teniu un plat de témpura ben senzilla, suqueu-la amb salsa de soja i a gaudir.
Bon profit 頂きます!

Cap comentari:

Publica un comentari

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly