7 d’abril de 2014

Cupcakes de mojito i una entrevista al diari Ara

Avui escric contenta, contenta, contenta!!!
Fa uns dies la Trinitat Gilbert del Diari Ara em va convidar a l'Espai Boisà amb dues companyes blocaires per cuinar una recepta i xerrar una estona. Va ser magnífic, l'espai és increïble, preparat per fer-hi cursos i tallers de cuina (fins i tot teníem una ajudant!) i les companyes d'altíssim nivell: la Nuni del blog Cuinetes i la Núria Valls del blog de la mami, que no us estranyi que us soni la seva cara perquè segur que l'heu vist a la Riera discutint amb la Mercè jejeje.
L'estona va passar volant, rient i xerrant mentre cuinàvem, en el meu cas els cupcakes de mojito que ja us havia ensenyat a Un encàrrec especial. I al final per rematar la jornada vam dinar el que havíem cuinat, tot boníssim no cal dir-ho! Us deixo l'entrevista al final d'aquesta entrada per si us fa gràcia llegir-la.

Bé doncs, com no podia ser d'una altra manera us deixo la recepta dels cupcakes perquè la pugueu preparar a casa vostra i els vostres familiars i amics caiguin de cul!!

Ingredients per 12 cupcakes
-150gr de mantega sense sal a temperatura ambient
-190gr de sucre
-2 ous mida L
-1 culleradeta d’extracte de vainilla
-2 cullerades soperes de rom
-el suc i la pela ratllada d’una llima
-190gr de farina de reposteria (fluixa)
-2 culleradetes de llevat químic (tipus Royal)
-80ml de llet semidesnatada
-un manat de menta fresca

Ingredients per pintar els cupcakes
-2 cullerades de rom
-4 fulles de menta

Ingredients pel buttercream
-250gr de mantega sense sal
-250gr de sucre glas
-4 cullerades soperes de llet semidesnatada
-2 cullerades soperes de rom
-2 cullerades soperes de suc de llima

Som-hi! 
Preescalfem el forn a 165º a dalt i a baix sense venitlador. Untem amb mantega o col·loquem els papers de magadalena al motlle per cupcakes.

(aquest motllos són del Casa, van fantàstics i són baratets)

Escalfem la llet amb un manat de menta a foc lent. Quan arrenqui el bull la parem i la tapem per infusionar-la durant 15 minuts. Colem i reservem.



Tamissem la farina amb el llevat. És important tamissar la farina perquè ens quedi una massa ben esponjosa i airejada, reservem.
 En un bol batem la mantega a temperatura ambient amb el sucre durant 4 minuts fins que blanquegi i quedi cremós. Llavors hi afegim els ous d’un en un i ho batem bé.


Barregem el suc de la llima, la ralladura de la pela, el rom i l’extracte de vainilla i ho afegim a la barreja anterior. Llavors hi afegim la farina amb el llevat i la llet de la següent manera:
1/3 de la farina, ½ de la llet, 1/3 de la farina, ½ de la llet i 1/3 de la farina. Sembla complicat però no ho és, es tracta d’intercalar acabant sempre amb els ingredients secs.
Quan afegiu la farina no bateu perquè sinó la massa quedaría seca al coure-la, és millor que la incorporeu amb una llengua per exemple, de manera envolvent.



 Omplim els motllos fins a 2/3, és molt útil fer-ho amb una cullera de gelats, la cullera plena és la mida perfecta.


Enfornem durant 25minuts fins que les vores quedin daurades i al punxar els cupcakes amb un punxó surti net.
Els traiem del forn i els refredem sobre una reixa perquè no quedin humits del cul.


Mentre es refreden, escalfem el rom amb els fulles de menta per evaporar l’alcohol. No deixeu que arribi a bullir.

Quan siguin freds, punxem els cupcakes amb un escuradents i els pintem amb aquesta barreja utilitzant un pinzell de silicona.


Per fer el buttercream ens ajudarem d’una màquina batedora o un batedor de mà elèctric. Tamissem el sucre glas en un bol i hi afegim la mantega a temperatura ambient, la llet, el rom i la llima. Batem un minut a velocitat baixa i quan estigui tot integrat 5 minuts a velocitat alta. La textura ha de semblar a la d’un gelat, veureu que aumenta el volum i el to és més blanquinós. 



Si voleu podeu afegir-hi un toc de colorant, jo hi he afegit unes gotes de colorant en gel verd, però no us passeu, un color masa artificial no queda bé.

Posem la crema de mantega en una mànega i decorem els cupcakes.
Finalment hi posem una palla i unes fulles de menta per decorar.



I aquí teniu l'entrevista. Espero que proveu la recepta i m'expliqueu com us ha anat.
Bon profit!






3 comentaris:

  1. Eva un dia molt maco vem passar i que bé vem menjar!!
    Aquests cupcakes em van encantar! De textura súper agradable i gens embafosos!
    I poder compartir experiències i somriures amb vosaltres tot un luxe!
    Un plaer de veritat! Quan repetim? ;)
    Una abraçada!!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. M'apunto quan sigui a repetir-ho Nuni!!! va ser genial.
      Una abraçada!

      Suprimeix
  2. Esperava la recepta amb candeletes! Tenen una pinta boníssima. D'aquí un parell de setmanes tinc un sopar i els faré de postre. A veure què tal :)

    ResponSuprimeix

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly