29 de gener de 2015

Subtituts saludables per a receptes dolces

Hola a tots,
Suposo que el títol no us acaba de donar una pista del què us vull explicar avui.
Quan parlo de subtituts em refereixo a productes que tenen unes propietats semblants a les que té el producte que utilitzem però contenen molts menys greixos o sucres.
Voleu saber com fer més sans els vostres postres?



Som-hi!

Mantega per alvocat
La proporció és de 1-1, és a dir posem la mateixa quantitat d'alvocat aixafat que la que posaríem de mantega.
És ideal per a receptes de coques i galetes.
Heu de vigilar perquè al fer la subtitució heu de reduir la temperatura del forn en un 25% i aumentar el temps de cocció.



Mantega per plàtan aixafat
La proporció també és de 1-1, és a dir posem la mateixa quantitat de plàtan aixafat que la que posaríem de mantega.
És ideal per a receptes de coques, magdalenes, pans dolços i galetes.
Vigileu perquè al fer la subtitució heu de reduir el temps d'enfornat en un 25%.



Sucre per essència de vainilla
Heu d'utilitzar la meitat de la quantitat de sucre que indiqui la recepta i la meitat que no posem la substituim per una cullerada de cafè d'essència de vainilla.
És ideal per reduir calories! I ens serveix per a receptes de coques, pans dolços, galetes i magdalenes.



Sucre per estèvia en pols o líquida
Si l'estèvia és en pols la proporció és dues cullerades de cafè d'estevia per cada tassa de sucre.
Si és líquida la proporció és d'una cullerada per cada tassa de sucre.
Vigileu perquè l'estèvia és 300 vegades més endolçant que el el sucre, per tant val la pena tastar la barreja quan l'aneu afegint.
És ideal per a galetes, coques, magdalenes i pans dolços.



Ou per plàtan
Aquesta subtitució només la podeu fer en receptes on no us molesti notar el gust del plàtan. Un ou equival a 1/2 plàtan aixafat fins que quedi textura de purè.
Serveix per receptes de magdalenes, coques, pans dolços,...



Ou per tofu
És una subtitució ideal per a vegans. La proporció és d'un ou per 1/4 de tassa de tofu. Idealment hauria de ser silken tofu, fixeu-vos que ho posi a l'etiqueta. S'ha de liquar per obtenir una massa cremosa.


Què us han semblat aquests subtitutius? els utilitzareu en les vostres receptes?
Espero els vostres comentaris!



5 comentaris:

  1. Doncs quines bones idees, Eva! Jo tampoc no sabia ben bé què volies dir amb el títol del post, per això hi he entrat. Ara entenc què volies dir! M'agraden, aquestes equivalències saludables! Petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. M'alegro que t'hagi agradat la proposta Marina! I sobretot moltes gràcies per visitar el blog ;-)

      Suprimeix
  2. alguns els coneixia però altres no, i m'han resultat sorprenents! Una entrada molt original Eva, i molt interesant! Estic deistjant veure quina recepta tries per al meu concurs i como la interpretes, segur que serà estupenda! Una abraçada maca!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gràcies Pilar! m'alegro que hagis torbat el post interessant.
      De moment estic rumiant....jajajaja

      Suprimeix
  3. Com m'agrada aquest post!! Sempre vaig provant cosetes per substituir els sucres i les mantegues que estan a tot arreu... Gràcies per aquestes idees!!

    ResponSuprimeix

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly